top of page
  • Foto van schrijverShorombo Mooij

Zo zet ik de toon voor een nieuw jaar

Bijgewerkt op: 4 jan. 2023

Januari is de tijd van het jaar dat je de toon kunt zetten voor het eerste kwartaal en daarmee zelfs de rest van het jaar. Doe daarom heel bewust een aantal dingen om de toon te zetten en meteen een vliegstart te maken.


Dit zijn de 3 dingen die ik doe


Ik creëer anticipatie

In een eerdere blog heb je al eens verteld hoe ik mezelf voorbereid om het nieuwe jaar vol power te beginnen. Dit doe ik heel bewust. Ik wil namelijk tegen kerst al helemaal klaar zijn met mijn jaarplanning voor het nieuwe jaar en mijzelf zo enthousiast hebben gemaakt dat ik niet kan wachten tot het nieuwe jaar begint! En dat werkt elk jaar.


Ik creëer dus bewust anticipatie voor het nieuwe jaar

Ik doe een fysieke reset.

Januari is een nieuw begin dus dit betekent dat je de kans heb om even een aantal dingen te resetten en daarvoor kun je je leefstijl perfect gebruiken.


Daarom begin ik elk jaar met een detox. Ik heb daarvoor twee programma's die mij daarbij helpen, de C9 en F15. De C9 is een vooral een fysieke cleanse en door deze aan het begin van het jaar te doen trap je ook meteen je gezondheidsvoornemens af. Meestal drink ik tijdens deze eerste maand geen alcohol, beperk ik zoetigheid tot een absoluut minimum en drink ik geen koffie. Tegelijkertijd gebruik ik het nieuwe om mijn sportroutines weer aan te halen, mijn weekplanning weer scherp te zetten en nieuwe gewoonte te beginnen.


Out with bad, in with the good” zeg maar.

Ik ga voor een "quick"win

Ik wil aan het begin van het jaar meteen de toon zetten door een “quick win” te boeken. Vaak is dat zoiets als op 1 januari vroeg opstaan en hardlopen. Dit symboliseert voor mij de intentie waarmee ik het jaar in ga. Alsof ik tegen het universum en het jaar zeg "Dit is hoe ik mij ga inzetten dit jaar"


Waar het om gaat is dat je een activiteit kiest die jouw inzet en je vastberadenheid symboliseert.


Tenslotte

Dit zijn de drie voornaamste dingen die ik doe om mijn jaar af te trappen en momentum te maken. Daarbij zorg ik dat ik de eerste weken van januari helder heb wat ik gedaan wil krijgen en welke acties ik ga nemen om de eerste stappen richting mijn goede voornemens te nemen. Het gaat om die eerste stappen. Doe iets wat je richting je doel helpt. Daarmee zet je de toon. Het is alsof je tegen de wereld en tegen het universum zegt:


Ik meen het! Ik ben serieus over mijn voornemens. “I have come to play baby!"

P.s. Wil jij dit jaar echt "next level" gaan? Dan raad ik je aan om mijn online cursus "Creëer in 30 dagen een visie voor je leven" te doen. Dit gaat je helpen te ontdekken wat je écht wilt EN wat je nu kunt doen om dat realiteit te maken. Lees meer hier.


16 weergaven
bottom of page