top of page
  • Foto van schrijverShorombo Mooij

Wat bedoel ik met "het maximale uit je leven halen"?

Ik heb het vaak over het maximale uit het leven halen maar wist je dat dit voorkomt uit iets heel anders dan jij denkt.


Mijn geloof is dat je het aan jezelf verplicht bent om het maximale uit het leven te halen. Ik geloof dat jij iets hebt meegekregen, dat er iets in je zit dat jij de wereld te geven hebt en dat het jou taak in dit leven is te ontdekken wat dit is en dit dat zoveel mogelijk te leven.


Niet als omdat dat "moet,


Niet als een verplichting richting God, het Universum, je ouders of de maatschappij,


Niet om jezelf te bewijzen.


Maar omdat je dit aan jezelf verplicht bent. Jij wilt toch ook niks dan het beste voor jezelf? Je wilt toch ook een leven waar je écht bij van wordt?


Daarom dus.


Leven onder je kunnen maakt je ziek

Leven onder je kunnen, beneden je potentieel maakt je op termijn heel ongelukkig en ongelukkig over het lange termijn zal ziek maken. Diep van binnen weet je namelijk dat je meer kunt en als je dit niet waar maakt en er niet naar streeft dan ben je diep van binnen teleurgesteld, verdrietig en als dit te lang duurt dan word je:


Verbitterd

Hard

Verdrietig

Verloren en zonder hoop


Dat is geen leven, dat is lijden op aarde.

Hoe wil jij straks terugkijken op je leven?

Stel je voor dat je vervolgens aan het einde van de rit voor de "fictieve' poorten van de hemel staat en moet erkennen dat je niet het beste van jezelf gegeven hebt? Dat er nog meer in het vat zat en dat als je iets meer van jezelf had verlangt je het leven kon hebben gehad waar je altijd van dromende? Dat als je maar iets meer had gegeven je het allemaal had kunnen hebben?


Dat is toch hel?


Mijn drijfveer achter alles wat ik doe is om te ontdekken wat ik in mij heb. Dat motiveert mij altijd en zal mij tot de dood blijven motiveren want pas dan is het boek echt geschreven.


Tot die tijd blijf ik ontdekken, blijf ik groeien en blij ik mijzelf uitdagen.


Niet omdat ik "niet goed genoeg bent",


Niet omdat ik streef naar perfectie,


Niet omdat ik mij moet bewijzen voor de buitenwereld.


Omdat dat mij het gelukkigste maakt.


Wat is jouw diepste verlangen? Waarom doe jij wat je doet?


 

Wil jij ook ontdekken wat jij in je hebt?


Begin dan met de GRATIS mini cursus "5 dingen die je meteen kunt doen die je leven kunnen transformeren" Klik hier en krijg meteen toegang.


8 weergaven
bottom of page