top of page
  • Foto van schrijverShorombo Mooij

Hoe ik mezelf iedere dag motiveer

Deze negen dingen doe ik iedere dag om mezelf continu gemotiveerd te houden en er voor zorg dat ik in de juiste mindset blijf.


Vroeg opstaan

Ik sta vroeg op zodat ik tijd heb om te investeren in mijn gezondheid, mijn persoonlijke groei en mijn emotionele "well being".


Het zorgt ervoor dat ik voor 8 uur 's morgens het gevoel heb dat ik de dag al aan het "winnen" ben.


Morning Power Questions

Elke ochtend vraag ik mijzelf af wat ik uit de dag wil halen, bepaal ik mijn focus en doe ik mijzelf een belofte.

Het geeft me richting, focus en inspiratie.


Ochtendinspiratie

Ik begin de dag altijd met mijn brein te voeden met iets dat mij inspireert. Een podcast, een audioboek, YouTube, etc. Het criterium is dat het iets moet zijn dat mij inspireert of dat mijn liefde voor groei en ontwikkeling prikkelt.

Zo leer en groei ik elke dat een beetje.


Meditatie

Elke dag pak ik twee momenten om te mediteren.

Zo creëer ik bewustzijn, tune ik in op hoe ik mij voel en laat ik de dag van mij afglijden.


Alone time

Ik ben een sociale introvert dus ik zorg dat ik een mooie balans houdt tussen met mensen zijn en alleen zijn.

Alleen zij helpt mij op te laden, met mensen zijn vervuld mijn ziel.


Social time

Als ik met de juiste mensen en in de juiste omgeving bent dan krijg ik daar zoveel energie van. Daarentegen, als ik teveel alleen ben raak ik verzand in mijn eigen denkwereld en stagneert de creativiteit en energie.


Tijd met de juiste mensen en dingen doe die mij echt vervullen voedt mijn ziel.


Gezondheid is het fundament

Gezondheid is het fundament waarop geluk en succes is gebouwd dus geef ik veel aandacht aan slaap, beweging, voeding en mentale en emotioneel welzijn. Lang geleden heb ik ervaren wat voor een impact leefstijl op je mentale gezondheid heeft.


Daarom besteed ik veel tijd aan alle aspecten die vallen onder leefstijl. Mijn vitaliteit van de geest en het lichaam is waar al het andere uit voortvloeien. Een gezond lichaam is een gezond geest en vice versa.


Life long learning

Als ik een schatting moest doen dan denk ik dat ik gemiddeld twee uur per dag iets lees, luister of kijk wat mij inspireert. Soms is dat een podcast, soms is dat een audioboek of een gewoon boek, en soms een YouTube filmpje.


Ik voed mijn mind met dingen die mij inspireren en doen groeien, omdat dat mij het grootste plezier geeft.


Fun

Dit is er eentje die bij mij nog wel wat aandacht behoeft. Ik houd van werken, ik houd van leren en ben vrij serieus. Fun is dus niet iets wat ik automatisch priorteer.


Maar ik heb ondervonden dat "fun" hetgeen is wat de batterij weer oplaat. Niet genoeg "fun" leidt tot frustratie en een stagnatie in energie. De juiste soort "fun" kan je vervullen met nieuwe energie. Ik probeer dus actief "fun" een groter deel van mijn leven te maken.


Dit zijn de verschillende "areas of life" die ik bewust water geef om zo in optimale mentale, fysieke en emotionele gezondheid te zijn en te blijven.


Welke is voor jou het belangrijkste?

29 weergaven
bottom of page