top of page
  • Foto van schrijverShorombo Mooij

Hoe ik elke maandag met positieve energie begin

Sinds ik op Curacao woonde heb ik een ritueel waarmee ik elke week met maximale energie en focus begin. Op Curacao hebben ze namelijk een hele coole gewoonte.

Elke maandagochtend groeten ze elkaar met "Bon siman".

Dit kun je vrij vertalen naar "Dat jij een goede week mag hebben". Stel je voor dat je door iedereen die je tegenkomt op deze manier begroet zou worden? Dat zou een hele andere maandagochtend ervaring zijn of niet?

Dit sprak mij enorm aan want ik had mij altijd zo geïrriteerd aan de gewoonte die wij in Nederland hebben.

Toen ik hier nog op kantoor leek het wel alsof ik omringd was met mensen die er eigenlijk niet wilde zijn. Elke maandag kwamen ze met een grafgezicht aan op werk, strompelde ze naar de koffieautomaat en begroette ze je met "we mogen weer"

"Zo kun je en wil je toch niet leven!", dacht ik!

Nu zat ik wellicht niet in de juiste omgeving, maar dit is toch wel een beetje een gewoonte in Nederland. Ik ben daar allergisch voor!

Ik vind dat je elke week met nieuwe, frisse energie moet beginnen. Het is immers hoe je het ook wendt of keer een nieuwe week.

👉 Als de afgelopen week een drama was, dan is dit je kans om die achter je te laten en met een schone lei te beginnen.

👉Als de afgelopen week fantastisch was, dan is dit de kans om die trend door te zetten en deze week nog beter te maken.

Met andere woorden, er is altijd een goed excuus op maandag om jezelf weer even in een positieve mindset te brengen.

Maar dit moet je wel zelf doen.

Daarom is maandag voor mij de belangrijkste dag van de week. Ik doe elke dag een ochtendroutine, maar die van maandag is wel het belangrijk. Maandag zet je de toon voor de week. Dus hoe doe je dat?

Dit is hoe ik het doe:

1) Herinner je eraan dat dit weer een nieuwe week is met nieuwe kansen.

2) Zet de toon door er meteen een korte workout in te gooien, te dansen voor de spiegel of even lekker mee te zingen met jouw favoriete soundtrack.

3) Vraag je vervolgens af wat je uit deze week wilt halen, hoe zou jouw ideale week eruit zien?

4) Voor dat je je notificaties checkt, zorgt dat jij jezelf voedt met iets wat je inspireert en motiveert. Lees een stukje in je favoriete boek, luister naar een motivational talk of doe iets anders wat jou op een positieve manier beïnvloedt.

Jij bent klaar voor een fantastische week!

Vind je het leuk om dit samen met mij een gelijkgestemden te doen? Elke maandagochtend om 8:00 organiseer ik de MaxYourMonday waarbij ik je live tijdens een online Zoom sessie door het bovenstaande heen loopt.

Lees hier meer en meld je aan!

5 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page