top of page
  • Foto van schrijverShorombo Mooij

Hoe ik in slechts 3 maanden herstelde van een enorme burn-out

Er is absoluut geen reden om 2 jaar lang in een burn-out te zitten! En hier is waarom:


Je lichaam en geest zijn verbazingwekkende machinerieën met een enorm helend vermogen.


Maar hier is het punt...


Je moet ze geven wat ze nodig hebben om te genezen, en dit is vaak waar het misgaat.


Je lichaam en geest hebben nodig:


1) Het vermogen om je zenuwstelsel te kalmeren.

Om te genezen, moet je lichaam in staat zijn om je zenuwstelsel te kalmeren. Echter, als de bron van je chronische stress (intern of extern) niet wordt aangepakt, zal het niet in staat zijn dit te doen en kan het genezingsproces niet beginnen. Zo is je lichaam nu eenmaal ontworpen.


Vlucht- en vechtsysteem actief 🟢 = helende en herstellende processen uitgeschakeld 🔴


2) Slaap

Slaap is je superkracht, dus het optimaliseren van je slaapkwaliteit is, naast het eerste punt, een van de belangrijkste dingen die je kunt doen. Zonder het eerste punt aan te pakken, zal dit echter moeilijk te realiseren zijn.


3) Levensstijl

Wanneer je je lichaam geeft wat het nodig heeft, zul je versteld staan hoe snel het zal herstellen. Toen ik op mijn dieptepunt zat tijdens mijn burn-out, at ik niet, sliep ik niet en bracht ik de meeste dagen door in een enorme paniekaanval.


Drie maanden later was ik 25 kilo kwijt en in de beste vorm van mijn leven.


Hoe?


Door enkele eenvoudige aanpassingen in mijn levensstijl:


💧 Elke dag stond ik op, nam een groot glas water en maakte een wandeling buiten in de natuur. Geen prikkels, geen mensen, alleen het geluid en de geur van de natuur. Dit hielp mijn zenuwstelsel te kalmeren.


💤 Zodra ik mijn situatie had geaccepteerd, kon ik wat ontspannen en begon ik veel te slapen. Ik gaf gewoon toe aan wat mijn lichaam verlangde... rust.


🧘🏻‍♀️ Een andere manier om in een herstellende herstelmodus te komen, was door meditatie. Sommige dagen zat ik met gesloten ogen meer dan een uur lang en deed dat een paar keer per dag. Waarom? Omdat het zo goed voelde, en ik leerde dat als het zo goed voelt, het ook goed is.


🥗 Voeding: Ik begon mijn lichaam te geven wat het nodig had qua voeding. Ik at twee keer per dag een warme maaltijd, bestaande uit voornamelijk groenten, wat eiwitbronnen en goede vetten. Daarnaast gaf mijn orthomoleculaire therapeut mij enkele supplementen om mijn lichaam te versterken en bij te tanken.


🔋 Zodra ik hiermee begon, begon ik gewicht te verliezen, kwam mijn energie terug en deed ik gewoon meer van wat ik deed.

Nog iets belangrijks wat ik niet deed, trouwens:

- Tv kijken

- Het nieuws kijken

- Op mijn telefoon zijn


Ik kon het niet, maar dit maakte me bewust van hoe fijn het is om stilte te hebben, om in afzondering te zijn, alleen met de geluiden van de natuur, mijn geest en mijn ziel die spraken.


Ik had hele gesprekken met mezelf, en dit was de uiteindelijke sleutel... diegene die me leidde tot het transformeren van mijn leven:


💖 Ik begon te luisteren naar wat mijn ziel mij vertelde, en ik begon te luisteren.


Wat zei het?


Verander. Dus deed ik dat!


Heb je het moeilijk en ben je klaar om te veranderen? Laten dat dan waarmaken. Rooster nu hier een kennismakingsgesprek in.


5 weergaven

Comments


bottom of page